DOLOROSA DERROTA A ISTAMBUL (22-19)

jul. 23, 2022

Els Barcelona Dragons van encaixar la segona derrota de la temporada a Istanbul. Una molt dolorosa, ja que va ser davant un equip que no coneixia fins ara la victòria; els Istanbul Rams. Els d’Andrew Weidinger van tornar de la Bye Week de la pitjor de les maneres imaginables.

El partit va ser tens en tot moment. I és que des del primer instant es va veure un conjunt turc força diferent del que feia tres setmanes havia visitat l’Estadi Municipal de Reus. En una jornada en què els Dragons van picar els Rams amb un més que contundent 41-7. Però els múltiples canvis a la plantilla otomana va fer que les sensacions fossin molt diferents a aquest xoc anterior.

Els Dragons no van aconseguir moure cadenes amb facilitat pràcticament en cap moment. Va costar tant des de l’inici que els dos primers drives visitants es van saldar amb dos field goals transformats per Giorgio Tavecchio, cosa que donava un avantatge de menys d’una anotació (0-6). El partit va ser tan diferent que els Rams van saber trobar la manera de posar-se al davant pel marcador amb una seqüència ofensiva molt ben portada pel seu nou flamant QB americà (7-6). A partir d’aquell moment, el conjunt de l’HC Weidinger es va deixar anar més i va saber encadenar quatre bones jugades en què va ser el millor drive del partit. Zach Edwards va connectar amb Jordi Torrededia, Mario Flores i Benji Plu, aquest últim per partida doble, perquè en la segona vegada que trobava el WR francès, aquest entrés a la zona d’anotació. Tavecchio arrodonia la bona seqüència ofensiva fent bo l’extra point (7-13).

Després de passar pels vestidors, el guió del matx no va canviar gens ni mica. I és que els Istanbul Rams van saber portar gairebé a tot moment el partit al seu terreny i jugar amb els nervis dels Dragons. Al tercer quart, els amfitrions van ajustar una mica més el marcador amb un FG (10-13).

Només començar l’últim assalt les coses es van torçar encara més. Un mal snap va provocar que Edwards no pogués treure la pilota de la zona d’anotació. Safety i els Rams que es posaven a un sol punt (12-13). En aquest últim quart el duel va continuar sent, a nivell de sensacions, per a un quadro turc que no tenia absolutament res a perdre i sí molt a guanyar. Es van tornar a posar al davant al marcador amb FG (15-13).

Els Dragons van treure forces de feblesa per donar un cop sobre la taula. Tot i no poder moure les cadenes amb facilitat, Edwards va acabar trobant Jordi Torrededia perquè el català sumés un TD amb què es tornaven a posar per davant al lluminós, encara que sense arrodonir la jugada amb la conversió de dos punts; que no va ser bona (15-19). Els Rams, quan faltaven dos minuts i mig per al final van assestar un cop que va ser pràcticament definitiu. TD i bon extra point per posar contra les cordes els d’Andrew Weidinger (22-19).

Després d’aquesta anotació encaixada, Jairus Moll va protagonitzar un molt bon retorn. De fet no es va escapar del tot per molt poquet després de trepitjar la línia de banda. Molt bona situació de camp, però una vegada més no es van moure les cadenes amb facilitat. Els Dragons van intentar empatar, almenys, el partit. Però després d’una penalització, Tavecchio es va veure obligat a haver de xutar a pals una mica més lluny. La puntada de peu de l’italià va marxar per molt poquet i els Rams van certificar la seva primera victòria del curs i de la seva història.

D’altra banda, cal apuntar que Michael Sam està bé després del cop de calor patit durant l’últim quart i que el va fer haver d’abandonar el terreny de joc.